www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 05.05.2017.

Кандидат Афричке уније за генералног директора Светске здравствене организације др Тедрос Адханом посетио Министарство здравља

Државни секретар у Министарству здравља др Мехо Махмутовић састао се данас са др Тедросом Адханомом Гебрејсусом, кандидатом Афричке уније за генералног директора Светске здравствене организације и специјалним саветником премијера Етиопије. Разговору у Клиничком центру Србије присуствовао је и вд директор ове установе доц. др Милика Ашанин.

Том приликом, др Тедрос је истакавши личну захвалност на гостопримству и пре свега подршци наше земље његовим напорима да заједно учинимо свет здравијим, нагласио да је здравствени систем Србије и наш модел здравственог осигурања прави пример за многе земље у свету. Кандидат за генералног директора Светске здравствене организације др Тедрос посебно је истакао пуну подршку актуелним мерама Министарства здравља Републике Србије усмереним ка превенцији кардиоваскуларних и канцерогених обољења грађана наше земље.

Представљајући мере Министарства здравља Републике Србије усмерене ка унапређењу и осавремењивању здравственог система Србије, државни секретар у Министарству здравља др Мехо Махмутовић истакао је да је трајно опредељење Министарства здравља да се великим улагањима у здравствени систем, изградњом нових и реконструкцијом постојећих здравствених установа као и запошљавањем младих медицинских стручњака, грађанима наше земље омогући највиши квалитет медицинских услуга.

Директор Клиничког центра Србије доц. др Милика Ашанин истакао је место и значај Клиничког центра Србије, као најреферентније здравствене установе у здравственом систему наше земље и др Тедроса упознао са плановима ове здравствене установе.

Приликом посете Клиничком центру Србије др Тедрос је био у прилици да обиђе и Национални центар за Гама нож, на којем је за годину и пет месеци третирано више од 1.200 пацијената, што је резултат који ову установу позиционира далеко изнад светског просека.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана