www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 12.04.2017.

Министар здравља присуствовао операцији у недавно отвореној ангиографској сали Ургентног центра

Министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар,заједно са директором Клиничког центра Србије (КЦС)  доц. др Миликом Ашанином, присуствовао је данас операцији у недавно отвореној ангиографској сали Ургентног центра.

У оквиру операције, тим доцента др Владана Вучковића пацијенту старом шездесет и девет година, након урађене коронарографије, уградио је два стента на десној коронарној артерији радијалним приступом. Стање пацијента након операције је стабилно и добро.

Честитајући лекарском тиму Ургентног центра КЦС на успешној интервенцији, министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар истакао је задовољство јер је нова ангио-сала у Ургентном центру још једна у низу конкретних потврда да министарство здравља континуирано и интензивно ради на унапређењу нивоа здравствених услуга које здравствени систем Републике Србије омогућава пацијентима.

Директор Клиничког центра Србије доц. др Милика Ашанин истакао је да је највећи значај нове ангио-сале, поред тога што је опремљена најсавременијом дијагностиком, у томе што омогућава да се пацијентима стент уграђује на месту пријема, одмах у Ургентном центру, а то у значајној мери повећава проценат преживљавања и смањује могућност инвалидитета код пацијената.

Министарство здравља и Клинички центар Србије су за изградњу најсавременије ангио-сале, набавку заштитне опреме од јонизујећег зрачења као и адаптацију простора сале определили близу 57 милиона динара

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана