www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 05.04.2017.

Aдаптацијом неурохируршке и микрохируршке операционе сале започета реализација Пројекта реконструкције и изградње седам болничко здравствених центара у Београду

Министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар и потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић посетили су данас Ургентни центар Клиничког центра Србије, где је адаптацијом неурохируршке и микрохируршке операционе сале започета реализација Пројекта реконструкције и изградње седам болничко здравствених центара у Београду.            

Том приликом, министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар истакао је да је приоритет у динамици реконструкције КЦС дат адаптацији неурохирурше и микрохуруршке операционе сале Ургентног центра, јер се у тим салама изврши више од 800 неурохируршких, 800 микрохируршких и око 140 максиолофацијалних операција у току једне године.

„Адаптацијом  и реконструкцијом ћемо у Ургентном центру добити две потпуно нове микрохируршке и неурохируршке операционе сале у којима ће сложене операције вршити искусни неурохирурзи, али и они млади које запошљавамо и оспособљавамо да буду макар подједнако успешни као њихове садашње колеге. На тај начин ћемо обезбедити континуитет и пун капацитет збрињавања пацијената којима је неопходно пружити овај вид оперативног захвата“, нагласио је министар Лончар.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић рекла је да ће се током 2017. и 2018. радити на реконструкцији седам клиничких центара у Србији, међу којима је и Клиника за неурохирургију Клиничког центра.

“Ово није само реконструкција две операционе сале у Ургентном центру, већ почетак пројекта реконструкције седам клиничких здравствених центара. Министарство грађевинарства је обезбедило 260 милиона динара за израду пројектно-техничке документације за све установе и потписало уговор са Саобраћајним институтом ЦИП. Близу 100 милиона евра је обезбеђено за радове на реокнструкцији, од чега 70 милиона из кредита Развојне банке Савета Европе, а остатак од Европске инвестиционе банке. План је да се у оквиру пројекта најпре, и то у току наредна два  и по месеца, крене обнова Универзитетске дечије клинике у Тиршовој, а убрзо затим и у КБЦ Драгиша Мишовић”, рекла је Михајловићева.

Радове на овом захтевном пројекту изводи предузеће Колосеум инжењеринг, а пројекат адаптације израдио је Саобраћајни инстутут ЦИП, према захтеву корисника, у сарадњи са инжењерима Клиничког центра Србије. Вредност радова је 15 милиона динара, а рок за завршетак радова је 45 дана.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана