www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 29.03.2017.

Почело опремање Клиничког центра у Нишу

Уз помоћ кредита Европске инвестиционе банке у највећем граду јужне Србије, Нишу, почело је опремање новог Клиничког центра. Најсавременија медицинска опрема којом ће бити опремљен ургентни центар, неурологија, интерна и све хируршке клинике од сада ће бити доступна за преко 2 милиона пацијената.

17 операционих сала, посебан блок за трансплантацију и више од 600 постеља такође значе и много бржи рад, мање чекања за пацијенте, а очекују се и нова радна места за младе лекаре.

Директор Клиничког центра у Нишу, професор доктор Зоран Радовановић, нагласио је да је ово идеална прилика за едукацију младих лекара чиме ће Ниш постати још један центар за практично усавршавање.

На изградњи комплекса који се убраја у паметне зграде са највишим стандардима радило је преко 30 домаћих произвођача. Центар је завршен за две и по године а са радом почиње на лето 2017. године.

Почело је опремање новог Клиничког центра у Нишу који је изграђен средствима кредита Европске инвестиционе банке. Око два и по милиона житеља југа Србије, који услуге могу да добију у тој терцијарној здравственој установи, имаће на око 50.000 квадрата најсавременију опрему за дијагностификовање и лечење разних болести.

На седам нивоа, који су прилагођени кретању особа са инвалидитетом, налазиће се Ургентни центар, неурологија, интерна и све хируршке клинике.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана