www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 28.03.2017.

Нова ангио-сала Ургентног центра потврда опредељења Министарства здравља да се значајно унапреди и осавремени здравствени систем Србије

Министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар посетио је данас Ургентни центар где је заједно са директором Клиничког центра Србије доц. др Миликoм Ашанинoм обишао нову ангиографску салу (ангио-сала) ове установе. Министарство здравља и КЦС су за изградњу најсавременије ангио-сале, набавку заштитне опреме од јонизујећег зрачења као и адаптацију простора сале определили близу 57 милиона динара.

Том приликом, министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар изјавио је да је нова ангио-сала Ургентног центра још једна у низу потврда чврстог опредељења Владe Србије и Министарства здравља да се значајно унапреди и осавремени здравствени систем Србије.

„Нова ангиографска сала Ургентног центра, са хемодинамским системом Сенсис Лите је сала последње генерације са CARE + CLEAR технологијом, што подразумева врхунски квалитет слике са најмањом могућом дозом зрачења како за пацијента, тако и за оператера. Сала поседује подно монтиран Ц лук, моторизован за све врсте прегледа и интервенција, као и нови софтвер за побољшану визуелизацију стента и софтвер за васкуларне и неуролошке прегледе и интервенције. Захваљујући свему томе, најквалитетнија дијагностика и интервенције биће доступне непосредно по пријему пацијента у Ургентни центар, чиме ће бити максимално скраћено време за лечење пацијената“, закључио је министар Лончар.

Директор Клиничког центра Србије доц. др Милика Ашанин изјавио је да ће нова ангио-сала последње генерације значајно унапредити лечење пацијената акутног миокарда срца у КЦС.

„У име Клиничког центра Србије желим да се захвалим Министарству зравља и Влади Републике Србије на препознатој потреби да Ургентни центар добије нову и савремену медицинску опрему, Саобраћајном институту ЦИП из Београда, који је донирао Идејни пројекат адаптације простора за смештај нове опреме, као и инжењерима Клиничког центра Србије који су стручно изнели пројекат до његове реализације“ закључио је Ашанин.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана