www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 01.03.2017.

Нови скенер за Општу болницу у Ваљеву

Министарство здравља планира улагања од 130 милиона динара у Општу болницу у Ваљеву, рекао је данас државни секретар у Министарству здравља Ференц Вицко приликом посете овој болници и обиласку новог скенера. Он је нагласио да је Општа болница у Ваљеву важна јер покрива територију где се лечи 500.000 људи који ће помоћу овог апарата скратити време дијагностичког поступка и смањити количину зрачења. Он је казао да је Министарство већ изградило лекарску кућу у селу Дивци у околини Ваљева где ће бити обезбеђен и лекар.

            В.д. директор болнице Зоран Ђурић, истакао је да су улагања у болницу задовољавајућа, и да ће поред новог скенера који је коштао 45 милиона динара у болницу бити уложено још 7 милиона динара за набавку анестезиолошког апарата и два монитора. Он је рекао да ће апарат почети са радом за највише две недеље, и да ће прве недеље моћи да га користе болнички, а затим и амбулантни пацијенти.

            Начелница радиологије, Јасмина Ковачевић каже да ће се прегледи на новом скенеру заказивати преко ИЗИС-а што ће смањити администрацију која је веома обимна када су у питању овакви прегледи. Она је истакла да су предности новог апарата носивост стола за пацијенте који је пре био ограничен на пацијенте до 120 килограма док је сада капацитет 200 килограма. "Апарат смањује дозу зрачења за 40 одсто и користи мању количину контраста што представља много мањи ризик и већи комфор за пацијенте", каже Ковачевић.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана