www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 22.02.2017.

Министарство здравља предузело мере у циљу квалитетне заштите ИЗИС-а и свих корисника овог система

Министарство здравља је 12. фебруара почело замену свих лозинки (password-a) у Интегрисаном здравственом информационом систему. До сада је обављена за око 50% од свих корисника у систему, а комплетна замена ће бити завршена у року од 8 дана.

Обавеза сваког корисника ИЗИС-а је да безбедно користи и чува своју лозинку. Структура система лозинки у ИЗИС-у спада у категорију „јаких“ лозинки, па је по самој дефиницији исте веома тешко открити. Додатна мера заштите је да ће сам систем ИЗИС закључати кориснички налог ако се корисничка лозинка 3 пута погрешно унесе.

Овлашћена лица повереника су до сада користила лозинке које су на основу својих овлашћења добијали од администратора здравствених установа. Управо су администратори били дужни да надгледају да се у што краћем року измене иницијалне лозинке које су првобитно додељене.

Предузете су све мере да ИЗИС и корисници овог система буду што квалитетније заштићени и до сада није било никаквих злоупотреба, а сталним радом и унапређењем система верујемо да ће тако бити и убудуће.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана