www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 21.12.2016.

Клиника за урологију КЦС добила нов изглед

У Клиници за урологију Клиничког центра Србије отворено је реновирано одељење интензивне неге са 14 кревета, а пуштена је у рад операциона сала са најновијим лапароскопским стубом.

 

Реновиране су још две операционе сале и Одељење за трансплантацију бубрега.

 

"Клиника за урологију сада личи на савремене болнице које постоје у Европи. Створени су услови да се ради боље и више, да се уводе нове методе и обучавају нове генерације младих лекара на које ћемо моћи да се ослонимо", рекао је министар здравља Златибор Лончар током обиласка клинике.

 

Он је указао да је у клиници од почетка године до данас прегледано више од 30.000 пацијената, а да је урађено око 3.000 операција, не рачунајући једнодневне интервенције.

 

Како каже младим лекарима створени су сви услови да остану и да раде на Клиници за урологију, да можда не могу имати плате као колеге у западноевропским земљама, али да сигурно имају подједнако добре услове за рад.

 

Упитан када пацијенти оболели од карцинома бубрега могу очекивати да им буде доступна иновативна терапија, министар је рекао да су то изузетно скупи лекови, да је 23 иновативна лека одобрено на седници Владе Србије да се ставе на позитивну листу и да су приоритет била деца и онколошки пацијенти.

 

"Правимо стратегију увођења иновативних лекова за наредне четири године. Ослушкујемо потребе пацијената и у складу са нашим могућностима уводићемо нове лекове", рекао је министар.

 

Директор КЦС Милика Ашанин рекао је да се стварају предуслови за бољи рад лекара и боље услове лечења пацијената, те да је за мање од годину дана из буџетских средстава реновирано шест клиника у КЦС.

 

Он је подсетио да у КЦС има 75 хируршких сала, 22 интензтивне неге и 200 кревета у интензивним негама.

 

Директор Клинике за урологију проф. Зоран Џамић нагласио је да су побољшани услови рада за запослене, али су и пацијенти добили боље услове за лечење, те да сада постоје предуслови да се ради боље и више.

 

Он је додао да се већ обучавају младе генерације лекара, али дасе води рачуна и о средњој генерацији лекара и медицинским сестарама које су део тима.

 

Како каже у Клиници за урологију у просеку годишњесе обави око 20 до 25 трансплантација бубрега, да је ове године урађено нешто мање, али да има још времена да се постигне тај просек.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана