www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 17.11.2016.

Отворен 15. Конгрес стоматолога Србије

У Сава Центру је вечерас свечано отворен 15. конгрес стоматолога Србије коме поред домаћих присуствују и међунаронди учесници и предавачи а присутне је поздравио Министар здравља Србије Златибор Лончар, поруком да је и ово начин да се облежи нови почетак у односу министарства здравља према стоматолозима.

 

На конгресу ће предавања одржати 38 еминентних предавача, од чега 18 долази из водећих центара у Сједињеним Америчким Државама, Немачкој, Великој Британији, Израелу, Турској, Грчкој, Италији, као и из земаља у окружењу.

 

Гости конгреса су руководства стоматолошких комора из региона које ће формализовати своју сарадњу на састанку у суботу 19. новембра, саопштили су организатори.

 

"Жзелео бих овом приликом само да вам скренем пажњу да сте ви стоматолози саставни део нашег здравственог система на који озбиљно рачунамо као подршку и ослонац у свему ономе што радимо да овај систем унапредимо и учинимо га бржим, квалитетнијим и ефикаснијим,” рекао је Лонцар

 

Декан Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, проф.др Мирослав Вукадиновић, истакао је да је поносан што је Стоматолошки факултет уз своје студенте и бивше студенте односно данашње колеге ту где треба да буде и да се бави подршком оваквих скупова.

 

У име организатора конгреса, Стоматолошке коморе Србије, директор коморе проф.др Витомир Константиновић је истакао да конгрес не би представљао овакав успех да колеге нису препознале значај континуиране медицинска едукације која је омогућена на свеобухватан начин богатим програмом конгреса, као и да су Министарство здравља и факултети и коморе сви један тим и да су пре свега ту да помогну пацијентима.

 

Конгрес је оборио рекорде у посети оваквим скуповима са преко 1100 учесника до сада, пре свега стоматолога, али и лекара, медицинских сестара-техничара, здравствених техничара, зубних техничара и стоматолошких сестара.

 

У наредна два дана одржавања, конгрес и пратеће радионице и курсеви, као и постконгресни симпозијум ће обухватити све најважније теме из стоматолошке науке и праксе под заједничким насловом „Савремена стремљења у стоматологији“ док је богат изложбени део предвиђен за све производе и опрему који се користе у овој сфери.

 

Конгрес се одржава под покровитељством Министарства здравља Републике Србије, док су свечани покровитељи конгреса Принц Александар Карађорђевић и принцеза Катарина.

 

Председник конгреса је проф.др Витомир Константиновић, председник научног одбора проф.др Зоран Алексић, а председник организационог одбора проф. др Обрад Зелић

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана