www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 10.11.2016.

Смене директора биле су изнуђене и неминовне

Смене директора у болницама и домовима здравља биле су изнуђене и неминовне, а циљ нам је да свака здравствена установа ради по истим правилима и да систем функционише, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар.

 

"Смене су изнуђене, месец дана пре трагичног догађаја у Лозници био сам тамо и скренуо им пажњу баш на ове ствари које су се десиле", рекао је Лончар гостујући на Б92.

 

Дешавања у Лозници, како каже, само су убрзала да се у краћем временском периоду обиђу све болнице, што је било неминовно да се уради.

 

"Систем мора да функционише. Хоћемо да уђемо у сваку болницу и свака болница да ради по истим правилима", рекао је Лончар.

 

Он је додао да ако једна болница може да буде сређена и да добро функционише, онда може и друга, јер сви имају подједнаке услове.

 

Према његовим речима, сваки пацијент мора да зна шта може и шта треба да добије у једној болници, ккао треба да се понаша сваки пацијент, али и запослени.

 

Надзорни тим који је формирало Министарство здравља у контролама болница прво гледа каква је хигијена, поразговара са пацијентима, са запосленима, гледа историју болести, документацију, каже министар и додаје да правила постоје само треба да се поштују.

 

"Грађанима је важније да функционише систем, а не ко је директор или министар здравља", нагласио је он.

 

Контроле по болницама већ су дале жељене резултате и болнице у Лозници и Крушевцу већ боље функционишу, а министар здравља каже да надзорни тим састављен од најбољих професора, ту је да помогне у решавању проблема, да едукују лекаре, прегледају са њима пацијенте.

 

Министар се захвалио премијеру што је сагледао проблеме у здравству и кренуо да их решава.

 

"Направио је економију која може то да издржи. Нашао новац да окречимно и средимо тоалете, да миришу на чисто. Купили смо четири акцелератора, гама нож, набавили кола хитне помоћи", навео је Лончар.

 

Упитан где је "запело" код потписивања уговора са компанијама за увођење иновативних лекова, он је рекао да ће ти уговори бити потписани током наредне недеље.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана