www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 08.11.2016.

Реновирано Одељење интензивне неге ортопедије УЦ

Министар здравља Златибор Лончар посетио је данас реновирано Одељење интензивне неге ортопедије у Ургентном центру, Клиничког центра Србије, које је адаптирано и комплетно опремљено заједничким средствима Министарства здравља и КЦС.

 

Лончар је нагласио да је тежња министарства улагање у нове капацитета и одржавање постојећих у свим болницама у Србији, али да нису довољни само кревети и апарати, већ је потребна нега и пажња здравствених радника.

 

"Није лако неговати ове пацијенте. То су људи који су повреде задобили у саобраћајним несрећама или падом са висине. Из пуне снаге десило им се нешто што је преокренуло њихов живот. То су озбиљне комполиковане операције", рекао је министар.

 

Он је нагласио да је од почетка године на Одељењу ортопедије било 1.300 операција, те да се таквим резултатима ретко која болница у Европи може да похвали.

 

Директор Клинике за ортопедију Марко Кадија каже да је срећан што су Министарство здравља и управа КЦС препознали значај ортопедије Ургентног центра, где се лече најтежи пацијенти са најтежим повредама.

 

Начелник одељења ортопедије Горан Тулић рекао је да служба ортопедије сада може нормално да функционише, да су већ оформљени стручни тимови за хирургију карлице, за хирургију кичме.

 

Ургентнтни центар КЦС је установа кроз коју годишње прође више од 200.000 пацијенат, а готово сваки десети буде задржан на болничком лечењу.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана