www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 02.11.2016.

За годину дана на гама ножу зрачено 745 пацијената

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да ће до Нове године преко конкурса бити запослено 200 до 300 здравствених радника, углавном лекара.

 

"Водиће се рачуна да то буде најквалитетнији кадар, они који су дуго волонтирали", рекао је Лончар након обиласка Центра за гама нож и подсетио да је у последње две године запослено више од 1.200 лекара, око 3.000 здравствених радника уопште и одобрено око 4.000 специјализација.

 

Како каже, мора се направити стратегија за наредних десет година како се Србији не би десило да остане без лекара специјалиста.

 

Начелница Центра за гама нож др Даница Грујичић рекла је да се последњих неколико година у Клиничком центру и Клиници за неурологију лекари искључиво примају преко конкусра, што раније није била пракса, али да јој је жао што свршени студенти медицине морају да волонтирају по годину или две дана.

 

"Мора да се мења примарна здравствена заштита. Са добром организацијом, нашло би се много више места за лекаре и медицинске сестре", нагласила је Грујицић.

 

Она је додала да плате у здравству јесу мале али да је чињеница да се у последњих неколико година ситуација променила на боље.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана