www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 19.10.2016.

Министар здравља сменио директоре у 11 болница

Министар здравља Златибор Лончар сменио је директоре у 11 општих болница у Србији, након првог извештаја о стању у тим здравственим установама које су му поднели тимови састављени од најбољих професора и лекара.

 

Тимови састављени од најеминентнијих професора и лекара које је именовало Министарство здравља, у протеклих седам дана контролисали су рад болница у Србији, данас су поднели министру здравља Златибору Лонцару прве извештаје када је у питању водење документације, хигијена, однос према пацијентима, стручни рад и опремљеност установа, саопштило је Министарство здравља.

 

На основу извештаја министар здравља донео је одлуку о именовању нових руководиоца у ОБ Аранделовац, ОБ Мајданпек, ОБ Бор, ОБ Горњи Милановац, ЗЦ Неготин, ОБ Неготин, ОБ Крушевац, ОБ Прибој, ОБ Врање, ОБ Пријепоље, Очна клиника КЦ Ниш.

 

Директор ОБ Ваљево је поднео оставку из здравствених разлога, па ће и на његово место бити именована нова особа.

 

У појединим болницама, односно њиховом руководству, дат је рок од две недеље да исправе уочене недостатке.

 

"Кадровске промене су само први корак у решавању ситуације коју смо затекли. Тимови настављају свој рад све док се све болнице не уведу у систем, који подразумева поштовање свих здравствених правила и протокола", истакао је Лончар у писаној изјави.

 

До петка, 28. октобра, министар очекује извештаје о стањима у домовима здравља и клиничким центрима.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана