www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 12.10.2016.

Најискуснији лекари из КЦ у болницама у унутрашњости

Министар здравља Златибор Лончар одржао је данас састанак са директорима клиничких центара на коме је договорено да се из сваке установе одреде најбољи и најискуснији лекари који ће повремено одлазити у болнице у унутрашњости, како се грешке лекара не би дешавале.

 

"Отићиће они за које важи да су најискуснији, најбољи, провести два три дана, а онда одлазити једном недељно. Хоћу извештај на сваких недељу дана. Хоћу да се испоштују правила која постоје", рекао је Лончар на састанку са директорима.

 

Он је додао да руководиоци болница и начелници одељења убудуће морају знати сваког пацијента, да визите морају да буду свако јутро, а лекари уколико имају недоумице могу да се консултују са особом из клиничких центара који су им додељени за менторство.

 

"Господо драга, данас ћемо да направимо да се путује по Србији. Одговорност ће бити ваша, мојих државних секретара, помоћника и директора. Организоваће се да свака болница у Србији буде покривена, за коју ћете ви одговарати", рекао је Лончар.

 

Министар здравља је рекао да је смрт осмогодишњег дечака из Лознице кап која је прелила чашу, те да тако више не може.

 

"Не могу више да слушам приче како је све у реду, како је све супер, само је потребно да што више путујемо, да буде што више тендера, више опреме. Која је опрема фалила да се ово не деси, шта то није набављено", упитао је Лончар.

 

Састанку са министром здравља приосуствовали су директори клиничких центара Звездара, Драгиша Мишовић, Земун, КЦС, Ниш, Крагујевац, Нови Сад, директори већих ургентних центара, дитектори дечјих болница Институт за мајку и дете и Тиршова.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана