www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 11.10.2016.

Озбиљни пропусти у лечењу дечака

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да је здравствена инспекција утрдила да је било озбиљних пропуста у вођењу медицинске документације дечака, који је преминуо после прелома руке у Лозници.

Лончар је након посете породилишту "Драгиша Мишовић" рекао да је извештај прослеђен Суду части Лекарске коморе Србије, који ће одлучити да ли ће лекару бити одузета лиценца, односно да ли ће моћи да настави са радом.

Министар здравља је навео да је у Лозничкој болници у току спољни стручни надзор који ће утврдити да ли је било стручне лекарске грешке, те да се тај извештај још очекује.

Према његовим рецима, завршен је део обдукције.

Упитан да ли је љут због "пацки које је данас добио од премијера", Лончар је рекао да није љут и да је премијеру рекао да најмање што може да учини у овом случају је да не буде на министарском месту, наводећи да систем мора да функционише, без обзира ко је министар.

"Имамо алармантно стање у унутрашњости Србије, најбољи лекари из Београда одлазиће убудуће једом недељно у визите у болнице у унутрашњошти", најавио је министар здравља.

Лончар је поновио да је ово неописива трагедија, да ће морати да се установи одговорност појединца, а и свих у ланцу који су учествовали у збрињавању дечака.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана