www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 17.09.2016.

Отворен Ургентни центар у Лозници

У реновираном делу хируршког блока Опште болнице у Лозници данас је отворен Ургентни центар, где ће се збрињавати пацијенти из Лознице, Крупња, Малог Зворника, Љубовије, али и приобалног дела Републике Српске.

 

Пацијентима ће 24 сата током целе године на располагању бити десет лекара и 14 медицинских сестара, а служба је опремљена најсавременијим апаратима.

 

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да неће бити разлике за пацијенте да ли су збринути у Ургентном центру у Београду или у Лозници и да ће сада на једном месту пацијентима моћи да се уради ултра звук и рендген, ЕКГ, гастроскопија, колоноскопија, лабораторија.

 

Он је подсетио да је недавно отворен Ургентни центар и у Зајечару и да је важно да људи из унутрашњости Србије не морају да иду ка већим центрима већ ће здравствену услугу моћи да добију у свом месту у свом окружењу.

 

"Добра ствар је што ће се млади лекари едуковати овде и моћи ће своје искуство да пренесу другима, а тако ће и медицина напредовати и биће све боља", рекао је министар здравља.

 

Новац за реконструкцију обезбедила је Влада Србије и Министарство здравља које је у протекле две године у Општу болницу уложило 70 милиона динара.

 

Градоначелник Лознице Видоје Петровић каже да је пресрећан због онога што је Лозница добила, те да је локална самоуправа помогла као мали партнер у ређењу партерног дела зграде.

 

Директорка Опсте болнице Мира Вучетић подсетила је да Општа болница у Лозници опслужује 150.000 пацијената и да се годишње у њој обави око 500.000 здравствених услуга, 6.500 операционих услуга у девет операционијх сала.

 

"Велики проблем је што нисмо имали службу ургентног пријема и збрињавања. Наши пацијенти данас добијају велику угодност јер ће бити прегледани на једном месту уз брзу дијагностику", закључила је Вучетић.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана