www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 03.09.2016.

У плану изградња Тиршове 2 и Онкологије 2

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да је у плану изградња Тиршове 2 и Онкологије 2 и да је то приоритет.

 

Он је за РТС рекао и да је премијер укључен и да се тренутно траже средства која су најисплатљивија.

 

"Реновирање Клиничког центра је у плану, 50.000 квадрата ће бити опремљено, 40 фирми је откупило документацију, седам фирми је испунило све услове. Немамо проблема, скупили смо документацију и одрадиће се све што је до нас", каже Лончар.

 

Министар је поновио да је куповином новог апарата за зрачење у клиничком центру у Крагујевцу нема више листе чекања и истиче да су приоритет за лечење деца и најхитнији случајеви.

 

Лончар је рекао да ће сви који су на листи чекања у другим градовима, или у случају да апарат испадне из система бити упућени у Клинички центар у Крагујевцу.

 

"За месец и по дана радиће апарати у Нишу, Каменици и Београду. Са тендером Светске банке набавићемо шест апарата и неће бити листа чекања", казао је Лончар за РТС.

 

Министар је апеловао на све из здравства и истакао да "од њих зависи нечије здравље и живот и да треба да се понашају тако".

 

"Направили смо план како да заменимо скенере, издвојићемо око 450 милиона динара и тиме заменити све што је неопходно", истиче Лончар.

 

Каже да је у наредном периоду приоритет да се поврати однос пацијента и лекара.

 

"Приоритет је да повратимо однос пацијента и лекара, па превентива, јер грађани треба да схвате да кад се на време открије нешто може да се излечи, морамо да променимо свест грађана и све што радимо је да учинимо да људи виде да су лекари ту због њих и да тај однос мора да буде много бољи", објашњава Лончар за РТС.

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана