www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 02.09.2016.

Без листа чекања у Крагујевцу

У Клиничко-болничком центру Крагујевац почео је да ради савремени апарат за зрачну терапију онколошких пацијената, захваљујући коме ће бити укинуте листе чекања.

 

Министар здравља Србије Златибор Лончар рекао је да је Влада Србије уложила око 230 милиона динара за набавку новог линеарног акцелератора и ЦТ симулатора за КЦ у Крагујевцу, као и за изградњу објекта и комплетне инфаструктуре за смештај и рад нове опреме.

 

"Оно што је најбитније је да у Крагујевцу нема листе чекања на зрачење. Договорили смо се да Крагујевац преузме све хитне случајве из остатка Србије, где дође до квара апарата", рекао је Лончар. 

 

Он је најавио да ће у наредних месец и по дана прорадити још два апарата у Нишу, два у Каменици и један у Београду, те да ће се листе чекања у Србији значајно смањити. 

 

Подсећа да је апарат у Крагујевцу набављен од средстава које је Влада Србије издвојила за поправљање стања у радиологији, односно зрачној терапији и да је за те намене издвојено око 800 милана динара.

 

Министар здравља је најавио расписивање тендера за набавку још шест апарата за зрачну терапију из кредита Светске банке, те да ће набавком тих апарата листе чекања у Србији потпуно нестати.

 

Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана