www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 03.08.2016.

Посета центрима за азил

Директор Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" доц.др сц.мед Драган Илић и представници Завода за јавно здравље Кикинда и Завода за јавно здравље Суботица у оквиру континуираних активности у циљу спровођења здравственог надзора над популацијом миграната обишли су Центар за заштиту и помоћ тражиоцима азила у Суботици, као и кампове за азил у Хоргошу и Келебији.

Током посете прикупљене су информације у вези са здравственим стањем миграната и хигијенско-санитарним условима њиховог боравка и сачињени су предлози мера за очување и унапређење њиховог здравља. У том смислу, представници Завода за јавно здравље Суботица и Завода за јавно здравље Кикинда указали су на потребу да локалне самоуправе интензивирају активности на предузимању одговарајућих мера, а пре свега третирању комараца, у циљу заштите здравља како азиланата, тако и локалног становништва.

Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" са мрежом института и завода за јавно здравље Републике Србије и у наредном периоду наставиће све активности на спровођењу здравственог надзора над популацијом миграната.
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана