www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 11.01.2016.


Република Србија
Министарство здравља
Други пројекат развоја здравства Србије
Зајам бр. 8338 – YF, реф. бр. П129539
Позив за достављање израза заитересованости
(консултантске услуге – избор фирми)


ПРОЈЕКТОВАЊЕ, НАДЗОР, УПРАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТОМ И ТЕХНИЧКА ПОДРШКА У ТОКУ ИЗГРАДЊЕ, РЕКОНСТРУКЦИЈЕ, НАДОГРАДЊЕ И АДАПТАЦИЈЕ ПРОСТОРИЈА СЛУЖБИ РАДИОТЕРАПИЈЕ У ИНСТИТУТУ ЗА ОНКОЛОГИЈУ И РАДИОЛОГИЈУ СРБИЈЕ, КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ КРАГУЈЕВАЦ, КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ НИШ И ЗДРАВСТВЕНОМ ЦЕНТРУ КЛАДОВО

Реф. бр. RS-SSHP-8338YF-CQS-CS-15-3.2.1

Република Србија добила је зајам од Међународне банке за обнову и развој у вредности од 29,1 милиона евра за реализацију „Другог пројекта развоја здравства Србије“ и намерава да део средстава зајма искористи за набавку консултантских услуга пројектовања, надзора, управљања пројектом и техничке подршке у току изградње, реконструкције, надоградње и адаптације просторија служби радиотерапије у Институту за онкологију и радиологију Србије, Клиничком центру Крагујевац, Клиничком центру Ниш и Здравственом центру Кладово.

Консултанска фирма биће ангажована у циљу: припреме пројеката и тендерске документације, спровођења административних процедура за добијање локацијских услова, грађевинских дозвола, употребних дозвола и свих других дозвола које могу бити потребне – сходно закону, као и надзора грађевинских радова и инсталацијa у радиотерапијским центрима у Београду, Нишу, Крагујевцу и Кладову. Укупна површина простора планираног за изградњу и реконструкцију на све четири локације износи оквирно 2600m2.

Министарствo здравља Републике Србије („Клијент“) позива квалификоване фирмe („Консултанте”) да доставе изразе заинтересованости за пружање услуга детаљно описаних у тексту испод. Заинтересовани Консултанти треба да доставе информације које јасно показују да поседују тражене квалификације и релевантно искуство у обављању наведених услуга.

Израз заинтересованости треба да садржи следеће информације: (i) профил фирме, укључујући број година пословања; (ii) организациону структуру фирме, опште квалификације и број кључног особља, укључујући архитекту, грађевинског инжењера, машинског инжењера, инжењера електротехнике и друго особље; (iii) информације о искуству на сличним пословима, уз пратећи материјал на основу ког се стиче увид у наведене квалификације и компетентност фирме за пружање описаних услуга; (iv) писма препоруке која сведоче о успешном пружању сличних консултантских услуга у оквиру најмање два пројекта сличног обима и сложености у току последњих пет година, по могућности у Југоисточној Европи.

Консултантске услуге обухватају следеће:

Задатак 1: (i) Спровођење административних процедура потребних за добијање неопходних сагласности, решења и дозвола, укључујући идентификовање свих релевантних установа од којих је потребно добити дозволе и сагласности; идентификавање прописа које треба поштовати; израда целокупне пројектне документације; (ii) Прикупљање свих потребних подлога за пројектовање, укључујући геомеханички елаборат, геодетска снимања и др. (iii) Припрема идејног решења у циљу добијања сагласности Клијента, идејних пројеката или пројеката за грађевинску дозволу, детаљног предмера и предрачуна радова, пројеката за извођење радова (архитектонског, грађевинског, машинског, електроенергетског, телекомуникационог и командно-сигналног пројекта, пројекта водовода и канализације, пројекта заштите од пожара, елабората енергетске ефикасности, пројекта мера радијационе безбедности и сигурности), све у складу са Законом о планирању и изградњи Републике Србије, као и припремa свих других докумената потребних за добијање локацијских услова, грађевинских и употребних дозвола; (iv) Припрема техничких спецификација.
Задатак 2: Консултант је дужан да припреми тендерску документацију, као и да помаже Јединици за координацију пројекта у свим аспектима спровођења тендерске процедуре у складу са захтевима Светске банке.  
Задатак 3: (i) Надзор током извођења радова (пројектантски и стручни надзор); (ii) Контрола квалитета и квантитета уграђеног материјала, опреме и инсталацијa; (iii) Пружање помоћи Клијенту у процесу примопредаје радова, као и током пуштања у рад.

Очекивано време пружања услуга је 9–12 месеци.

Како би обезбедили боље квалификације, Консултанти се могу одлучити на заједнички пословни подухват (јoint venture) са другим фирмама или ангажовати потконсултанте. У том случају, потребно је да јасно назначе о којој врсти удруживања се ради. Фирме које се одлуче на заједнички пословни подухват (јoint venture), треба да доставе писмо о намери о формирању заједничког пословног подухвата (јoint venture) у случају доделе уговора. Писмо о намери треба да буде саставни део израза заинтересованости.  

Пре потписивања уговора, Консултант мора бити регистрован у Агенцији за привредне регистре Републике Србије за пружање инжењерских услуга релевантних за обављање наведених послова. Поред тога, пре потписивања уговора, сви предложени инжењери морају имати лиценцу коју издаје Инжењерска комора Србије, сходно Закону о планирању и изградњи.    

Избор Консултаната биће обављен методом Селекције на основу квалификација консултаната (CQS), у складу са Смерницама: Избор и андгажовање консултаната од стране зајмопримаца Светске банке (Смерницама за консултанте) из јануара 2011. Заинтересованим Консултантима указујемо на став 1.9 Смерница за консултанте, у коме се наводи политика Светске банке везана за сукоб интереса.

Додатне информације могу се добити путем доленаведених и-мејл адреса.

Изразе заинтересованости треба доставити на енглеском језику, лично или поштом у штампаној форми (уз електронску копију на CD-у) или на доленаведене и-мејл адресе, најкасније до 26. јануара 2016. у 15.00 сати по локалном времену. Eлектронску копију документације доставити као један PDF документ.

Дом здравља Савски венац
Пастерова 1, 11000 Београд,
Министарство здравља Републике Србије
"Други пројекат развоја здравства Србије"
И-мејл: darko.todorovic@zdravlje.gov.rs; Cc: mirjana.pavlovic.brajovic@zdravlje.gov.rs
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана