www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 01.09.2015.

Пацијент који је хоспитализован на Институтуту за инфективне болесети КЦ Војводине у Новом Саду, не болује од еболе или од Марбург вирусне грознице

Према резултатима референтне Лабораторије Коолаборативног центра Светске здравствене организације у Хамбургу, пацијент који је хоспитализован на Институтуту за инфективне болесети КЦ Војводине у Новом Саду, не болује од еболе или од Марбург вирусне грознице.

Стање пацијента тренутно је стабилно и он се и даље налази под здравственим надзором у КЦ Војводине. У току су додатне анализе како би се утврдио могући узрок здравствених тегоба пацијента.

Пацијент, који је држављанин Србије, је допутовао у земљу 26. августа 2015. године из Западне Африке и након повратка развио је симптоме који су упућивали на сумњу на тропску болест или ебола вирусно обољење.

У циљу дијагностике могућег ебола вирусног обољења, узорак крви је послат у референтну Лабораторију Коолаборативног центра Светске здравствене организације у Хамбургу.

Здравствени систем Србије адекватно и правовремено је реаговао и у сарадњи са Светском здравственом организацијом спровео све неопходне процедуре и мере.

Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут"
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана