www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 30.08.2015.

Састанак надлежних институција због сумње на могућу појаву еболе

На иницијативу министра здравља Златибора Лончара у Новом Саду одржан је састанак са представницима Клиничког центра Војводине, Института за јавно здравље Војводине, Института за јавно здравље Србије - Батут; Торлака, Републичке стручне комисије за заразне болести а због пацијента који је последња два дана изолован у Клиници за инфективне болести КЦВ који има симптоме неке од тропских болести.

У очекивању резултата из референтне лабораторије у Хамбургу, који ће указати од чега болује овај наш медицински радник који се недавно вратио из Африке, закључено је да су испоштоване све предвиђене процедуре када су овакви пацијенти у питању.

ЗаједниЧки је констатовано да су здравствене установе опремљене, а здравствени радници спремни за поступање у оваквим слуЧајевима И да не прети опасност од евентуалног Ширења обољења. За сада је, према изјавама надлеЖних лекара, стање пацијента стабилно, он нема повиШену температуру, дијареју, не повраЋа и не крвари а сви остали капацитети Инфктивне клинике КЦВ функциониШу несметано.

Министар Лончар је у свакодненвој вези и са представницима Светске здравствене организације по питању овог случаја.

Чим званични резултати анализа стигну из лабораторије у Хамбургу јавност у Србији биће обавештена о свим детаљима.
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана