www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 20.04.2016.

Министар здравља обићи ће нову Националну лабораторију за скрининг урођених метаболичких, ендокриних и других болести новорођенчади

Министар здравља у Влади Републике Србије асс др Златибор Лончар обићи ће у четвртак, 21. априла, у 11.00 часова нову Националну лабораторију за скрининг урођених метаболичких, ендокриних и других болести новорођенчади у Гинеколошко акушерској клиници Клиничког центра Србије.

По опремљености, техници испитивања и капацитету, наша Национална лабораторија сврстава се у ред најсавременијих у Европи и представља најмодернију лабораторију за неонатални скрининг у нашем огружењу.

Више од 50 најразвијенијих земаља у целом свету спроводи потпуни и континуирани неонатални скрининг у циљу откривања разних метаболичких, ендокриних и других болести новорођенчади. Једно од око 1.250 новорођене деце болује од болести које не могу да се уоче одмах по рођењу. Ако лечење тих болести не започне одмах, може доћи до оштећења органа, као и до телесних и психичких обољења. Да би се ове болести правовремено откриле и адекватно лечиле неопходно је да се уради рани скрининг новорођенчади.

Представници медија је потребно да буду у 10.30 часова испред главног улаза у Гинеколошко акушерску клинику КЦС, улица Косте Тодоровића 26.

Акредитације са личним подацима чланова екипа потребно је да се пошаљу на маил vesti@zdravlje.gov.rs најкасније до четвртка, 21. априла, до 10.00 часова.
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана