www.zdravlje.gov.rs
Са подацима од: 13.04.2016.

Представљање акредитација здравствених установа

Представљање акредитација здравствених установа у пилот пројекту израде стандарда породилишта и неонатолошке здравствене заштите, које је усвојила Радна група Агенције за акредитације Министарства здравља Републике Србије у сарадњи са УНИЦЕФ-ом биће одржана у четвртак, 14. априла, у 10.00 часова у Клубу посланика, у Толстојевој улици.

Здравственим установама из Србије биће додељени сертификати, а тим поводом окупљенима ће се обратити
  • директор Канцеларије УНИЦЕФ-а за Србију, Michel Saint-Lot,
  • помоћник министра здравља проф др Зоран Михаиловић и
  • директор АЗУС-а, спец. екон. Владимир Арсеновић.

Стандарди за акредитацију пордилишта и неонаталну здравствену заштиту настали су из потребе да се одговори на специфичности здравствене заштитите мајки и деце у најосетљивијем периоду њиховог живота. Они су такође имали за циљ да квалитет болничке  неге мајке и новорођенчади ускладе са међународним стандардима квалитета ефективне петринаталне здравствене заштите и тиме помогну решавање препознатих изазова у организацији и квалитету ових услуга.

Анализа изразитих регионалних разлика у стопи перинаталне смртности из 2014. године указала је на потребу унапређења организације перинаталне здравствене заштите и професионалних компетенција  запослених. Применом стандарда унапређује се квалитет услуга као и сарадње трудница/мајки и здравствених радника па тиме и исходи по њено и здравље њеног детета.

Позивамо представнике медија да испрате најављени догађај, а да своје екипе акредитују на маил vesti@zdravlje.gov.rs најкасније до 09.00 часова у четвртак, 14. априла.
Покажи послате коментаре (0)
Убаци нови коментар
Име:
Коментар:
 
Министарство здравља Републикe Србијe, Немањина 22-26
Сва права задржана